Volledig scherm
Wim Rip, de videoanalist van Saoedi-Arabië. © Tamara Reijers

Wageninger Rip viert feest met
WK-ganger Saoedi-Arabië

JEDDAH – In het kielzog van bondscoach Bert van Marwijk viert de Wageningse videoanalist Wim Rip feest met Saoedi-Arabië. De Gelderlander gaat met de coach naar het WK in Rusland.

,,Heerlijk! Wat een uitdaging”, meldde Rip dinsdag vanuit Jeddah, nadat Saoedi-Arabië zich met een 1-0 zege op Japan plaatste voor de mondiale eindstrijd.

Rip (56) is sinds 2012 videoanalist van PSV. Hij maakte in dat jaar ook deel uit van de staf van Van Marwijk bij Oranje op het EK. De Wageninger werkte eerder jarenlang bij NEC. Hij was daarbij (in 2009) onder andere interim-hoofdtrainer, na het vertrek van Dwight Lodeweges.

Rip is als videoanalist een van de voorlopers in het Nederlandse voetbal.

Saoedi-Arabië neemt voor de vijfde keer deel aan het wereldkampioenschap voetbal. De laatste keer dat het Aziatische land erbij was, was in 2006 in Duitsland. Alleen in 1994 kwam het land de eerste ronde door. In de achtste finale was toen Zweden te sterk.

Saoedi-Arabië is na gastland Rusland, Brazilië, Mexico, België, Japan, Iran en Zuid-Korea het achtste land dat zich plaatst voor het WK. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.