Volledig scherm
Neil Warnock gisteren met Lee Johnson voor Cardiff City - Bristol City (0-1). © Getty Images

Warnock stapt na drie jaar op bij Cardiff City

Neil Warnock is opgestapt bij Cardiff City. De zeventigjarige coach uit Sheffield werkte sinds oktober 2016 bij de club uit de hoofdstad van Wales. 

Warnock nam op 5 oktober 2016 het roer over van Paul Trollope bij Cardiff City. In zijn eerste seizoen loodste hij de ploeg van plek 23 naar plek 11 in het Championship. In zijn eerste volledige seizoen bij The Bluebirds werd de club tweede op het tweede niveau in Engeland, waarmee rechtstreekse promotie naar de Premier League werd veiliggesteld. Vorig seizoen had Cardiff City tot aan de laatste speeldag hoop op handhaving in de Premier League, maar ook de 0-2 zege bij Manchester United op de slotdag was niet genoeg om erin te blijven. Cardiff City werd uiteindelijk achttiende, met flink wat meer punten dan de andere degradanten Fulham en Huddersfield Town. 

Ondanks de degradatie besloten Warnock en Cardiff City samen door te gaan. De degradatie van vorig seizoen stond bovendien in perspectief, want de club uit Wales werd in januari opgeschrikt door de tragische dood van Emiliano Sala. De Argentijnse spits werd voor zo'n 20 miljoen euro overgenomen van FC Nantes om Cardiff City aan doelpunten te helpen, maar nadat hij zijn contract bij de club had getekend volgde het vliegtuigongeluk tijdens zijn vlucht van Nantes naar Cardiff. 

Dit seizoen vielen de resultaten bij Cardiff City tegen. De club staat na zestien wedstrijden op een veertiende plaats. De 0-1 nederlaag tegen Bristol City was voor Warnock de laatste van 144 wedstrijden als coach van Cardiff City. ,,Ik denk dat dit een goed moment is om uit elkaar te gaan. Er zit veel meer in deze selectie en ik denk dat een andere coach dat zal bewijzen. Ik ben trots dat ik op deze manier vertrek, met een goede band tussen de supporters en de club. Dat is voor mij altijd heel belangrijk geweest.”

Warnock werkt al sinds 1980 als coach in het Engelse profvoetbal. Eerder had hij onder meer Sheffield United, Crystal Palace en Leeds United onder zijn hoede.

Volledig scherm
Neil Warnock met zijn vrouw Sharon voor de wedstrijd gisteren. © BSR Agency
Volledig scherm
© Action Images via Reuters