Was deze rode kaart voor Barcelona terecht of niet?

VideoZelfs spelers van Girona FC snapten niet waarom verdediger Clément Lenglet van FC Barcelona zondagavond in Camp Nou met rood van het veld werd gestuurd. Lenglet leek na een half uur zelf het slachtoffer van een overtreding van Pere Pons. Op advies van de videoarbitrage trok scheidsrechter Jesús Gil Manzano echter de rode kaart voor de Fransman.

,,We gingen beiden voor de bal en raakten elkaar daarbij. Toen ik opstond, heb ik Lenglet een hand gegeven en sorry gezegd'', vertelt Pons. ,,Ik dacht namelijk dat ik de overtreding had gemaakt.'' Bij bestudering van de videobeelden zag de arbitrage echter dat de elleboog van Lenglet in het gezicht van Pons kwam op het moment dat de verdediger van Barcelona werd aangetikt door de middenvelder van Girona. ,,Volgens mij was hier niemand schuldig. Maar uiteindelijk beslist een derde partij, de VAR'', aldus Pons. ,,Ik had niet eens door dat ik een elleboog kreeg.''

poll

Was de rode kaart voor Clément Lenglet terecht?

  • Ja, wegwezen (32%)
  • Nee, fout van de scheids (68%)
3441 stemmen

Trainer Ernesto Valverde van Barcelona begreep er niets van. ,,Dit is volgens mij de eerste keer dat een speler wordt weggestuurd voor een overtreding op iemand die zelf zijn excuses maakte. Misschien raakten ze elkaar, maar hier zat geen agressie bij.'' Met tien man moest Barcelona genoegen nemen met een gelijkspel (2-2).

Volledig scherm
© Screenshot