Volledig scherm
De Washington Nationals vieren de winst, Anthony Rendon showt de trofee. © AP

Washington verrast Houston in historische World Series

De Washington Nationals zijn winnaar geworden van de World Series, de finale van de play-offs van de Noord-Amerikaanse honkbalcompetitie. Ze versloegen in de beslissende zevende wedstrijd de Houston Astros met 2-6 en wonnen zo de best-of-sevenserie met 4-3. Washington maakte in Houston een 3-2 achterstand in wedstrijden ongedaan.

De thuisploeg verdedigde tot de zevende inning een 2-0 voorsprong. Startend werper Zach Greinke van Houston hoefde tot dat moment slechts een honkslag toe te staan, totdat hij een homerun van Anthony Rendon te verwerken kreeg. In dezelfde slagbeurt bracht Howie Kendrick Washington op voorsprong met een tweede homerun en een man op de honken. In de achtste en negende inning bouwde het plots ontketende Washington de score verder uit.

Volledig scherm
Howie Kendrick (47) heeft een homerun geslagen en viert dat met Juan Soto. © USA TODAY Sports

De relief-werpers van Washington hielden in het laatste deel van de wedstrijd de slagmensen van Houston in bedwang en bezorgden zo Washington de eerste honkbaltitel in het bestaan van de club, die in 1969 in het Canadese Montreal begon als de Expos. In 2005 verplaatsten de eigenaren de ploeg naar de Amerikaanse hoofdstad en veranderden de naam in Nationals.

In alle zeven wedstrijden van de serie won de uitspelende ploeg. Daarmee werd het record verbeterd dat een dag eerder ook al scherper was gesteld.

Startende werper Stephen Strasburg van Washington werd uitgeroepen tot de MVP, de meest waardevolle speler van de World Series. Hij won beide wedstrijden waarin hij op de heuvel stond, waaronder de belangrijke zesde wedstrijd.

Volledig scherm
Stephen Strasburg: MVP van de World Series. © AFP

De laatste keer dat een team uit de Amerikaanse hoofdstad de titel won was in 1924 toen de Washington Senators de sterkste waren. In 1960 verhuisde die club naar de staat Minnesota en werd het omgedoopt tot de Minnesota Twins.

Volledig scherm
In de stromende regen vieren de fans van de Washington Nationals feest in hun eigen stadion, waar ze de beslissende wedstrijd van de World Series op een groot scherm hebben bekeken. © AFP
Volledig scherm
Feest in het Nationals Park in Washingto D.C. © AP
  1. LIVE | Snelle gelijkmaker NEC nadat Sander Fischer Excelsior vlak na rust op voorsprong schiet
    LIVE

    LIVE | Snelle gelijkma­ker NEC nadat Sander Fischer Excelsior vlak na rust op voorsprong schiet

    ROTTERDAM – In de voorlaatste wedstrijd van de tweede periode van de eerste divisie moet NEC winnen van Excelsior om aansluiting te houden bij koploper in de periodestand FC Volendam. Het verschil bedraagt twee punten (17 om 19). Cambuur staat tweede met 18 punten, de Nijmegenaren op de derde plaats. Een goed resultaat in Rotterdam is dus van groot belang voor NEC. De wedstrijd (aftrap 20.00 uur) is via het liveblog te volgen.

Live Voetbal

home logo AjaxAJA
46'
0-1
Willem IIWIL
away logo