Volledig scherm
archieffoto © ThinkStock

Waterpoloërs De Meer winnen nipt van SBC

TIEL - De waterpoloërs van De Meer uit Culemborg wonnen in de landelijke derde klasse met 10-12 van SBC 2000 in Breda.

Het werd een pittig potje, dat lang alle kanten op kon. De eerste periode was met 2-3 voor De Meer. SBC 200 kwam in de tweede periode langszij. De laatste periode ging de Meer in met een 6-8 voorsprong. Spannend werd het toen De Meer vier minuten lang met een man minder moest spelen.

Het team van William Achterberg kwam goed uit deze periode. Het stond SBC maar drie treffers toe en maakte er zelf ook nog twee. Zodoende kwam de stand twee minuten voor het einde werd het 10-10.

Uiteindelijk besliste uitblinker Ron Markus vlak voor tijd met een vijfmeter wordp de wedstrijd definitief: 10-12. De periodestanden waren: 2-3, 5-5, 6-8 en 10-12. De doelpunten kwamen van: Ron Markus (7), Thijs Uittenbogert (2), Patrick Achterberg (2) en Patrick Jägers. De Meer staat nu zevende op de ranglijst met 8 punten uit 6 wedstrijden.

De vrouwen van De Meer staan in de eerste klasse van het district Oost weer met beide benen op de grond. Na enkele ruime overwinningen, verloor De Meer in Enschede van EZC 2, de nummer zes van de ranglijst met 8-6.

Het team uit Culemborg begon nog goed aan de wedstrijd en nam een 0-2 voorsprong in de eerste periode. Gaandeweg kantelde de wedstrijd naar EZC, dat de laatste periode inging met een 7-5 voorsprong.De doelpunten kwamen van: Lieke de Jong (3), Nieke en Sem Winkel en Fransine Kool.