Volledig scherm
Michael van Gerwen was uitzinnig van vreugde na het veroveren van de wereldtitel. © LAWRENCE LUSTIG

Wereldkampioen Van Gerwen grote winnaar op PDC-gala in Londen

Michael van Gerwen heeft een eervolle onderscheiding voor zijn succesjaar gekregen. De kersverse wereldkampioen darts werd maandagavond tijdens het PDC-gala in Londen bekroond met de titel ‘Player of the Year'. 

Van Gerwen kende zeker niet zijn beste jaar, maar won toch behoorlijk wat grote trofeeën. Zo was 2018 wederom een bijzonder succesvol jaar, waarin geen enkele andere darter zijn prestaties kon benaderen. Van Gerwen won bijvoorbeeld zijn derde wereldtitel. Daarnaast schreef hij onder meer de hoog aangeschreven Premier League, The Masters en de World Grand Prix op zijn naam. 

Behalve beste speler werd Van Gerwen ook verkozen tot ‘Pro Tour Player of the Year’. Die prijs is gebaseerd op prestaties buiten de majors. 

Meer winnaars

Van Gerwen werd in Londen voor de vierde keer op rij verkozen tot beste speler van de wereld. Michael Smith werd door de vakbond van de spelers echter verkozen tot beste speler. Het is voor Bully Boy een primeur. Smith kwam onder meer tot de finales van het WK en de Premier League. In beide gevallen vond hij tegen Van Gerwen zijn Waterloo.

Behalve Smith en Van Gerwen gingen ook Gary Anderson, Luke Humphries, Daryl Gurney en Max Hopp met een onderscheiding naar huis. Anderson werd verkozen tot favoriet van de fans. Humphries kreeg, mede dankzij zijn definitieve doorbraak op het WK, de titel ‘beste nieuwkomer’. De prijs van het beste op televisie uitgezonden optreden ging naar Daryl Gurney. Hij kreeg de trofee vanwege zijn prestaties tijdens het Players Championship. Hopp werd verkozen tot beste jongeling bij de PDC.

Volledig scherm
Smith is speler van het jaar geworden. © EPA