Lonneke Sloëtjes viert vol vuur een punt in de olympische kwalificatiewedstrijd tegen Italië.
Volledig scherm
PREMIUM
Lonneke Sloëtjes viert vol vuur een punt in de olympische kwalificatiewedstrijd tegen Italië. © Ronald Hoogendoorn

Wereldster Lonneke Slöetjes zoekt rust in de Achterhoek

LICHTENVOORDE - Lonneke Slöetjes zat twee weken opgesloten in haar appartement in Italië. Terug in de Achterhoek heeft de topvolleybalster tijd voor bezinning.

Eindelijk kan ze eens maandenlang thuis zijn in Lichtenvoorde en rustig genieten van de Achterhoek. Lonneke Slöetjes is in tijden van de coronacrisis bevrijd van haar loodzware topsportbestaan. Voor het eerst sinds haar vertrek uit Nederland, in 2011, leeft de topvolleybalster uit Varsseveld weer dicht bij haar ouders Bert en Gerdien.

En daar zit ook meteen het pijnpunt van thuiskomen. Haar moeder behoort tot de kwetsbare groep. Ze zit in een rolstoel, als gevolg van een progressieve vorm van multiple sclerose (MS), een aandoening aan het centrale zenuwstelsel. 

,,We hebben laatst met elkaar gebeld, terwijl ik met de auto voor hun huis stond”, vertelt Slöetjes. ,,We hebben deze week ook een keer samen in de achtertuin gegeten. Daar kunnen we anderhalve meter afstand houden.”

Ze is voorzichtig, ook al houdt haar moeder zich sterk. ,,Ik ben banger dat ze corona krijgt, dan zijzelf.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.