Volledig scherm
Wesley Koolhof (links) in actie met Robin Haase. © Getty Images

Wesley Koolhof flikt het weer: in finale masterstoernooi

Wesley Koolhof heeft zich voor de tweede keer in drie weken voor de finale van een masterstoernooi geplaatst. In Monte Carlo was de tennisser uit Duiven met landgenoot Robin Haase bij de laatste vier de als derde geplaatste Brit Jamie Murray en de Braziliaan Bruno Soares de baas: 7-6, 6-4.

Koolhof en Haase, de mondiale nummers 36 en 45 in het dubbelspel, treffen nu het Kroatische duo Franko Skugor/Nikola Mektic, die de Argentijnen Horacio Zeballos en Maximo Gonzales klopten.

Koolhof en Haase, die in de eerste ronde ook al de als eerste geplaatste Fransen Nicolas Mahut en Pierre-Hugues Herbert uitschakelden, zijn met de finale verzekerd van ieder 600 punten voor de wereldranglijst en samen 140.000 euro. 

Het is voor Koolhof, die komende maandag de top 30 van het dubbelspel binnenstormt, de kans op zijn eerste ATP1000-titel. Drie weken geleden haalde hij met de Griek Stefanos Tsitsipas de eindstrijd in Miami en verloor daarin van Bob en Mike Bryan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.