Volledig scherm
Thomas Tombergen maakte twee treffers voor Westerduiven. Archieffoto Bart Harmsen.

Westerduiven in tweede ronde beker

DOETINCHEM - Dit seizoen is de bekercompetitie voor de hockeyers een pilot. De mannen van Westerduiven slaagden er in aan de eerste poulefase deel te nemen.

Het bekerhockey is niet nieuw. In het begin van de jaren tachtig, toen de landelijke competities werden geïntroduceerd, werd de eerder georganiseerde bekercompetitie afgeschaft. In de jaren negentig kende het bekerhockey een korte revival en werd er nog twee jaar om de nationale beker gespeeld.

Sindsdien deed het Nederlandse hockey het zonder bekercompetitie, maar dat is nu dus veranderd. Dit jaar is de nieuwe bekercompetitie gestart met alleen de Silver Cup voor mannen. De Silver Cup is voor teams die uitkomen in de eerste tot en met vierde klasse.

Het jaar erop komt er ook een Gold Cup en een Silver Cup voor mannen en vrouwen. De Gold Cup is gericht op teams uit de hoofd- en overgangsklasse, én de drie hoogst geëindigde teams uit de Silver Cup van het jaar ervoor.

Er kunnen maximaal tweehonderd teams deelnemen, waarbij de volgorde van aanmelding leidend is. Het lukte de mannen van Westerduiven om een plaats in de eerste ronde te bemachtigen. Daarvoor moest het team van trainer Martin Veldman helemaal naar het Drentse Zuidlaren.