Volledig scherm
Liverpool-captain Jordan Henderson en Georginio Wijnaldum vieren de overwinning tegen Wolverhampton Wanderers. © AFP

Wijnaldum maakt zich geen zorgen over nieuw contract bij Liverpool

Georginio Wijnaldum is nog altijd op zijn plek bij Liverpool, maar de Nederlander verkeert nog in dubio over zijn toekomst bij The Reds. Zorgen maakt de Oranje-international zich niet, zegt hij in een interview met het Engelse Sky Sports. ,,Ik focus me alleen op dit jaar.”

Het contract van Wijnaldum loopt af in de zomer van 2021. De 62-voudig international is een van de weinige basisspelers in de selectie van Jürgen Klopp met een kort lopend contract. Overige basisspelers als Mohamed Salah, Sadio Mane en Virgil van Dijk hebben bijna allemaal een langlopende verbintenis. Zelf maakt de oud speler van Feyenoord en PSV zich daar nog niet zo druk over. ,,Ik focus me alleen op dit jaar, dat we dit seizoen goed afsluiten. Dat is het enige waar ik aan denk op dit moment‘’, aldus de 29-jarige middenvelder. ,,Wat ik het liefst wil? Dat is moeilijk om te zeggen. Dat ligt aan wat de club op dat moment wil en hoe de situatie dan eruit ziet. We zullen zien.”  Wanneer Wijnaldum gevraagd wordt of dat het moeilijk zal zijn om Liverpool te verlaten zegt de Nederlander; ,,Ja, Liverpool voelt als thuis.”

Engelse winterstop

Quote

Als de manager bepaalt dat jonge spelers gaan spelen, moeten wij dat accepteren.

Georginio Wijnaldum

Wijnaldum steunt zijn trainer Jürgen Klopp om het feit dat het eerste team niet komt opdraven tijdens de return in de vierde ronde van de FA Cup. Klopp meldde dat hij zijn spelers een kleine winterstop had beloofd en daar houdt hij zich aan. The Reds hebben namelijk begin februari een periode zonder wedstrijden, maar daar komt deze return dus tussen. Daarom zullen jeugdspelers de wedstrijd op Anfield tegen Shrewsbury Town FC spelen en niet het eerste team. ,,Sinds ik actief ben in de Premier League speel ik al zonder een winterstop, maar ik weet ook hoe goed het voor een speler is om wel een winterstop te hebben. Voor dat ik naar Engeland kwam had ik wel altijd een winterstop, na die pauze kan je weer voluit gaan.”

Toch zou de Nederlander het liefst in actie komen. ,,Als een speler wil je het liefst alle wedstrijden spelen, maar soms moet je ook naar je lichaam luisteren en zeggen dat het niet slim is.” Wijnaldum laat de beslissing dus aan zijn trainer. ,,Als de manager bepaalt dat de jonge spelers gaan spelen dan moeten wij dat accepteren.”

Het Liverpool van Wijnaldum en Virgil van Dijk speelt morgen om kwart voor negen uit bij nummer zeventien van de Premier League; West Ham United. 

Volledig scherm
Wijnaldum krijgt een knuffel van zijn trainer. © AFP