Volledig scherm
archieffoto © stock.xchng

WSDV houdt met krappe winst derde klassering vast

HOOGEVEEN - De dammers van WSDV bereikten in de landelijke ereklasse in de vijfde ronde bij debutant Hoogeveen een krappe 11-9 winst. Daarmee houden de Wageningse dammers ongeslagen hun derde klassering vast. Ze staan na hun vierde overwinning samen met titelverdediger Hijken DTC één punt achter koploper Huissen.

Jan Groenendijk en Jesse van Beek waren aan de kant van WSDV de winnende spelers en Ester van Muijen verloor. Aan de overige zeven borden werden de punten gedeeld. Groenendijk bevestigde zijn vorm en is met negen punten bij WSDV de absolute topscorer, Wieger Wesselink scoorde tot nu toe één punt minder.

Voor DES was er in Lunteren tegen Schiedam opnieuw niets te halen. Na de 7-13 nederlaag staat de damploeg van de Schuifeldam elfde, een virtuele degradatieplaats. Aan de kant van DES kwamen drie spelers tot een verdienstelijke puntendeling tegen een grootmeester: Arno Bos remiseerde met Ron Heusdens, Stijn Overeem met Anatoli Gantwarg en Mark Sanders met Rob Clerc. Henk Klarenbeek herstelde zich na twee competitienederlagen en was de enige winnaar. Ook Arjen Timmer en Erwin van Hierden brachten een bordpunt binnen. Arwin Lammers, Aldert van Eck, Harmjan Lammers en Ronald van de Beek werden op verlies gezet.

Tweede klasser BDV speelde in Bennekom tegen Zenderstad uit IJsselstein. De ploegen hadden na twee speeldagen de maximale score en dezelfde bordcijfers. Die situatie bleef na het topduel onveranderd: BDV en Zenderstad gingen met 10-10 uit elkaar. Na dit eerste verliespunt staat BDV, met één wedstrijd minder, als gedeeld derde geklasseerd. De winstpartijen bij BDV waren van Gerrit Stunnenberg, Coen Bommel en Chris Versteegen. Frans Lamers, Hans Robben en Annemieke Stunnenberg kregen klop. Bommel (6 punten uit 3) en Gerrit Stunnenberg (5 uit 3) zijn voor BDV de productiefste dammers.