Volledig scherm
archieffoto © stock.xchng

WSDV wijst damteam 020 terug

WAGENINGEN - De dammers van ereklasser WSDV hebben het ontbreken van Rik Keurentjes, Matthias de Kruijf en Ester van Muijen (allemaal naar Turkije als begeleiders van de Nederlandse damjeugd op het WK) goed opgevangen. De Wageningers versloegen het nog ongeslagen 020 uit Amsterdam met 12-8 en handhaven zich op de derde plaats, direct achter de favorieten uit Huissen en Hijken. WSDV moest na verlies van invaller Harry Otten en Fred Ivens een 0-4 achterstand wegwerken. Later op de middag zetten Marcel Monteba, Johan Sterrenburg, Wieger Wesselink en Jan Groenendijk met hun winstpartij het tiental in het winnende spoor. Remise was het resultaat van Gerben van Steenbergen, Jannes Kromhout, Jesse van Beek en Heike Verheul.

Voor DES was de 15-5 nederlaag bij Hijken DTC in Drenthe een uitslag waarmee de damploeg uit Lunteren kon leven. De regerend landskampioen verzilverde het kwaliteitsvoordeel achter de borden. Erwin van Hierden was aan de kant van DES de enige winnaar. De puntendelingen waren van Aldert van Eck (weer goed voor een blauwe notering), Arjen Timmer en Harmjan Lammers. DES staat na vier ronden op de elfde klassering. In de verdere fase van de competitie hoopt DES resultaten te boeken die het behoud van de plaats in de ereklasse veilig moeten stellen.

BDV won in de landelijke tweede klasse ook de tweede wedstrijd. De dammers uit Bennekom bleven streekgenoot DES 3 in Lunteren met 12-8 de baas. Coen Bommel, Alex van Harn, Frans Lamers en Willem Stunnenberg legden met hun winst de basis voor de overwinning op de veel jeugdspelers tellende tegenstander. Annemieke en Gerrit Stunnenberg, Chris Versteegen en Hans Robben kwam op remise uit en Johan de Haas en Lex Smalbrink werden geklopt.