Volledig scherm
© Pro Shots

Zakelijke zege voor FC Eindhoven: 1-0 winst op FC Volendam

FC Eindhoven heeft vrijdagavond een zakelijke zege geboekt op FC Volendam.

De nummer 3 van de ranglijst won in eigen huis met 1-0 door een benutte penalty van Jinty Caenepeel in de eerste helft.

In de eerste 35 minuten dicteerde FC Volendam het spel. Doelman Ruud Swinkels, een Volendams gebrek aan killersinstinct en een portie geluk hielden FC Eindhoven op de been.

De Eindhovenaren zaten niet in hun spel. Maar zoals al vaker dit seizoen hoeft dat ook helemaal niet om tot scoren te komen. Een knappe actie van rechtsbuiten Jinty Caenepeel in de 36ste minuut leidde de openingstreffer in. Vanaf de middenlijn stoomde 'Sprinty' door richting het zestienmetergebied. Aangezien Gervane Kastaneer in buitenspelpositie stond, moest Caenepeel zelf de actie maken. Hierbij werd hij licht geraakt voor Volendam-verdediger Henny Schilder. Scheidsrechter Van de Kerkhof wees resoluut naar de penaltystip. Caenepeel schoot zelf overtuigend raak, in de linkerbovenhoek; 1-0.

Na rust gebeurde er lange tijd weinig in het koude, maar goed gevulde Jan Louwers Stadion. FC Volendam probeerde het wel, kwam ook een paar keer gevaarlijk voor het doel van Swinkels, maar de Eindhoven-keeper hield zijn doel schoon. Aan de andere kant verzuimden Gervane Kastaneer en Roald van Hout de wedstrijd in het slot te gooien. Hierdoor bleef het tot de laatste minuut spannend.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.