Volledig scherm
Aleksandr Kokorin. © ProShots

Zenit straft Kokorin voor zuipfestijn in Monaco

Zenit Sint-Petersburg heeft de Russische voetbalinternational Aleksander Kokorin teruggezet naar het tweede elftal. De 25-jarige aanvaller wordt daarmee gestraft voor zijn aandeel in het zuipfestijn in een exclusieve nachtclub in Monaco, waarvan eerder deze week beelden opdoken.

Kokorin was samen met collega-international Pavel Mamajev het middelpunt van het feest, waarbij onder meer zo'n 500 flessen peperdure champagne van mond tot mond gingen. De eindrekening zou een slordige 250.000 euro hebben bedragen. In Rusland wordt schande gesproken van de peperdure party, vooral omdat de nationale ploeg enkele dagen eerder bij het EK roemloos was uitgeschakeld.

'Helaas zijn enkele spelers in een schandalige situatie beland', schrijft de leiding van Zenit in een verklaring. 'Ze hebben geen realiteitszin en weten niet hoe ze zich moeten gedragen in openbare gelegenheden. De reputatie van het hele Russische voetbal is daardoor beschadigd.' Naast een boete van onbekende hoogte werd Kokorin uit de selectie gezet. Datzelfde gebeurde eerder al met Mamajev bij FC Krasnodar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Live Voetbal

home logo AZAZ
EINDE
2-1
ExcelsiorEXC
away logo
home logo VitesseVIT
EINDE
2-1
VVV-VenloVVV
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
EINDE
0-0
NAC BredaNAC
away logo