Volledig scherm
Archieffoto © KNKV

Zenuwen spelen korfballers Rivalen parten

DOESBURG - Voor zes van de acht spelers korfballers van het Doesburgse Rivalen betekende de zaalwedstrijd tegen EKC Nääs (9-16) hun debuut in de derde klasse.

Met de 9-16 na zestig minuten korfballen was de conclusie dat EKC een paar stappen verder is, maar dat Rivalen waarschijnlijk prima gaat meedraaien als derde- klasser. De teams waren meer aan elkaar gewaagd dan de uitslag doet vermoeden. Vooral in aanvallend opzicht moest Rivalen zijn meerdere erkennen in EKC.

Met zes gewonnen duels en maar liefst 117 goals voor en slechts 58 tegen, swingden de Doesburgers in de vierde klasse wedstrijd na wedstrijd. Daarom was er vooraf wel wat vertrouwen bij de Doesburgers. Maar de zenuwen verlamde Rivalen met name aan het begin, zag ook Raymond Hassing (36), die dit seizoen vanuit het tweede team aansloot.

Het gat van vier doelpunten kwam Rivalen niet meer te boven. Tot aan de laatste vijf minuten van de wedstrijd bleef EKC ongeveer die voorsprong houden. Toen het duel beslist was, liepen de gasten verder uit.