Volledig scherm
Zlatan Ibrahimovic (l) in duel met Mark-Anthony Kaye . © USA TODAY Sports

Zlatan beslist LA-derby met hattrick: ‘Ik ben de beste’

videoZlatan Ibrahimovic was vannacht weer eens de grote man bij LA Galaxy. De 37-jarige Zweed besliste de derby tegen Los Angeles FC met een hattrick: 3-2.

De topper in de MLS haalde het beste boven in Zlatan, die na de snelle 0-1 van de Mexicaanse topscorer Carlos Vela al in de achtste minuut zijn eerste goal maakte. Na rust kwam de thuisclub dankzij weer twee treffes van de superster op een beslissende 3-1 voorsprong. Ver in de blessuretijd deed Vela nog wat terug.

De Mexicaan is met 21 goals topscorer in de MLS, Ibrahimovic volgt met 16 treffers. Desondanks is er volgens de Zweed, die zichzelf vooraf ‘een Ferraris tussen Fiats’ noemde, maar één de beste in Amerika. ,,Ik heb veel respect voor Vela’’, aldus Zlatan na afloop tegen verslaggevers. ,,Hij is een goede speler maar jullie maken één fout, jullie vergelijken hem met mij. Dat was jullie grootste fout. Ik ben niet alleen beter dan hij, maar ook de beste speler van deze competitie.‘’

Met 46 punten uit 21 duels is Los Angeles FC nog altijd de koploper in de Western Conference. De ploeg van Zlatan staat tweede met een achterstand van negen punten.

Volledig scherm
Zlatan Ibrahimovic juicht nadat hij zijn ploeg op voorsprong heeft gezet. © USA TODAY Sports
  1. Gesthuizen mist volwassenheid bij NEC

    Gesthuizen mist volwassen­heid bij NEC

    ROTTERDAM - Voor de plek op de ranglijst had de deceptie op Woudenstein voor NEC geen gevolgen. De ploeg bleef door de resultaten op de andere velden achtste, maar met die mededeling dat er dus geen man overboord was, hoefde je gisteravond niet aan te komen bij François Gesthuizen. ,,Dat is mij te gemakkelijk’’, zei de trainer met een gezicht dat op onweer stond. ,,Dit was onze laatste kans om in de race voor de tweede periode te blijven. Dan moet je volwassen spelen. Dit soort wedstrijden winnen.’’

Live Voetbal

home logo AjaxAJA
EINDE
0-2
Willem IIWIL
away logo