Volledig scherm
Timm Klose (rechts) in 2016 als speler van VfL Wolfsburg. © ap

Zwitsers international Klose open over drankverleden: ‘Op mijn 13de begon ik’

De Zwitserse international Timm Klose heeft in een YouTube-video, verspreid door zijn club Norwich City, zijn alcoholverleden uit de doeken gedaan. De 31-jarige verdediger vertelde dat hij op 13-jarige leeftijd al begon met sterke drank.

,,Mijn vrienden waren ouder, met hen dronk en rookte ik", aldus Klose, die destijds jeugdspeler was bij FC Basel.
Hij wilde zelfs stoppen met voetballen en leek het verkeerde pad op te gaan. ,,Op school werd het ook niks. Ik was vaak dronken en in de pauzes rookten we." Klose kwam tot inkeer na een zware nacht. ,,Ik werd wakker in een park bij een meer en wist niet waar ik was. Toen wist ik: hiermee moet ik stoppen.”

Klose werd profvoetballer bij Basel en later bij Nürnberg. Toch kwamen psychische problemen terug, met name door kritiek op sociale media. ,,Ik wilde niet zwak zijn, maar ik vond alleen nog afleiding in mijn Playstation. Ik speelde vaak tot vier uur 's nachts." Een mental coach hielp hem er bovenop. ,,Het is goed met een neutraal persoon over je problemen te praten. Ik zie alles nu veel positiever", geeft hij een tip aan mensen met vergelijkbare problemen.

Mental Health Awareness With Timm, Tom, Cédric & Dudley | #EveryMindMatters

Ahead of World Mental Health Day we sit down with first-team player Timm Klose, Under-23s player Tom Scully, former Norwich man Cédric Anselin and Community Sports Foundation coach Dudley Garner to openly discuss their struggles.

  1. Alle ogen bij Vitesse zijn gericht op Keisuke Honda: ‘Zijn discipline is super’
    Play
    Les van Vites

    Alle ogen bij Vitesse zijn gericht op Keisuke Honda: ‘Zijn discipline is super’

    ARNHEM - Vitesse staat bij de hervatting van de competitie onder hoogspanning. De Arnhemse club moet uit de crisis opstaan. Bij de eredivisionist zijn alle ogen gericht op de nieuweling Keisuke Honda. ,,We hebben een langzame Honda”, stelt oer-supporter Bjorn Courbois in De Les van Vites. ,,Hij gaat 40 kilometer per uur in de vijfde versnelling met de handrem er op. Maar hij kan wél voetballen.”