Volledig scherm
Jos Raemakers feliciteert de werkgroep met de subsidie voor de kiosk in Stevensbeek. © Gemeente Sint Anthonis

21.000 euro subsidie Vitale Kernen voor Stevensbeekse muziekkiosk

STEVENSBEEK - Wethouder Jos Raemakers (welzijn) van Sint Anthonis had al voorspeld dat de nieuwe muziekkiosk in Stevensbeek goede kanshebber was. En nu blijkt de kiosk die door het dorp zelf gebouwd wordt, inderdaad als eerste een nieuwe subsidie krijgt. Liefst 21.000 euro krijgt de Werkgroep Kiosk op de rekening gestort. Bedoeld voor de aanleg van de muziekkiosk op het grasveld voor de school. 

Die subsidie is de eerste die de gemeente Sint Anthonis uitreikt uit het project Vitale Kernen. Voor dat hele project is een bedrag van 1,25 miljoen euro gereserveerd in Sint Anthonis. Elk idee dat de leefbaarheid in de kernen van Sint Anthonis bevorderd, kan ervoor in aanmerking komen. 

Volledig scherm
De mannen van de werkgroep Kiosk. © Gemeente Sint Anthonis

De kiosk in het park van Stevensbeek is bedoeld als ontmoetingsplaats voor alle inwoners. Op het podium kunnen optredens plaatsvinden onder het dak van de kiosk. Dorpsactiviteiten zouden zich op en om de kiosk kunnen afspelen. 

Omdat het idee van de kiosk past bij het thema leefbaarheid én omdat het dorp zelf mee betaalt - dat kan ook in nature zijn met arbeid - kon het project op de subsidie rekenen.  

Wethouder Raemakers kwam zelf naar het dorp toe om de cheque aan de initiatiefnemers te overhandigen. 

Volledig scherm
Het dak van de kiosk is bijna klaar. © Gemeente Sint Anthonis
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Directeur voor een dag om jongere te verleiden in Sint Anthonis te blijven

    Directeur voor een dag om jongere te verleiden in Sint Anthonis te blijven

    SINT ANTHONIS - De ondernemersavond in het gemeentehuis van Sint Anthonis krijgt in 2019 een vervolg. Samen met de gemeente gaan ondernemers volgend jaar een diensten-beursvloer verzorgen. Bedrijven bieden aan klussen voor verenigingen uit te voeren. Daarnaast zouden jongeren de kans moeten krijgen om een dag op het hoogste niveau bij een bedrijf mee te draaien. Als directeur voor een dag kan een jongere ervaring opdoen.
  2. Stevensbeek wint, maar niet één miljoen euro in spelshow De Weg naar het Miljoen

    Stevens­beek wint, maar niet één miljoen euro in spelshow De Weg naar het Miljoen

    STEVENSBEEK - Veertig inwoners van Stevensbeek kwamen als besten uit de bus bij de nieuwe televisiespelshow Postcode Loterij De Weg naar het Miljoen. Iedere deelnemer sleepte zo 250 euro in de wacht. Een gedeelde bonusprijs van één miljoen euro was Stevensbeek helaas niet gegund. De beste speler van het dorp, Theo van Oorschot, kon het finalespel niet tot een goed einde brengen. Van Oorschot: ,,Als kind wilde ik al altijd winnen. Dat is dit keer helaas niet gebeurd.”

Maasland