Volledig scherm
PREMIUM
© Erik van 't Hullenaar

Aantal geiten in Land van Cuijk en Gennep drastisch afgenomen

SINT ANTHONIS - Het aantal geiten in de vijf gemeenten in het Land van Cuijk en de gemeente Gennep is in vier jaar tijd drastisch afgenomen. Telde deze regio in 2015 nog 22.500 geiten, dit jaar zijn dat er 17.500. Dat blijkt uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In deze regio zitten de meeste melkgeiten in de gemeente Sint Anthonis. Sint Anthonis telt 7735 geiten, verdeeld over negen bedrijven. De minste melkgeiten zijn te vinden in de gemeente Grave: vijftien.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Bermen langs 1e en 2e Stichting mogelijk beter met betonsloof

    Bermen langs 1e en 2e Stichting mogelijk beter met betonsloof

    OPLOO - De kans bestaat dat langs de Eerste en de Tweede Stichting in het buitengebied van Oploo de berm wordt versterkt met een betonsloof. Dat is een parallelle rand langs de rijbaan van gewapend beton. De gemeente Sint Anthonis overweegt deze oplossing te kiezen voor de bermversteviging als goedkopere variant. In heel de gemeente worden gevaarlijke bermen met gasbetonstenen verbeterd. Daarvoor is één miljoen euro gereserveerd. Inmiddels is van dat bedrag 665.000 euro verspijkerd.

Maasland