Alle asielzoekers met verblijfsvergunning Sint Anthonis tóch onder dak

SINT ANTHONIS - Alle vergunninghouders (voorheen statushouders) die de gemeente Sint Anthonis dit jaar moet huisvesten, krijgen nog voor 1 januari hun woning. Dat lieten woordvoerders van de gemeente en van woningcorporatie Mooiland gisteren weten. Een woordvoerder van Mooiland benadrukt dat de corporatie voldoende huizen voor asielzoekers beschikbaar heeft. Volgens de woordvoerder slaag de organisatie er elk jaar bijna altijd in alle benodigde woningen te leveren.

Alle asielzoekers met een verblijfsvergunning worden per half jaar onderverdeeld over alle Nederlandse gemeenten. In een brief aan de gemeenteraad van Sint Anthonis kregen lokale politici kort geleden nog te horen dat de gemeente moeite had om alle vergunninghouders te huisvesten. Naar nu blijkt slaagt Sint Anthonis er wel in om voldoende woningen te vinden voor de achttien mensen die dit jaar moeten worden gehuisvest.

In de gemeenten Cuijk, Mill en Sint Hubert en Grave was die missie al bijna geslaagd.  Cuijk moest in totaal vijfendertig mensen opvangen. Daarvan moeten voor 1 januari nog drie personen aan een huis worden geholpen. In Grave ging het om achttien vergunninghouders en in Mill in totaal zestien. Die hebben allemaal een woning gekregen.  In Gennep hebben van de 27 vergunninghouders nog zes mensen dit jaar een woning nodig.

In Boxmeer  moesten in 2018 41 mensen worden opgevangen. Daarvan zijn nog 5 mensen niet geplaatst. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers verwacht nog voor het einde van het jaar een vergunninghouder met zijn vier kinderen te herenigen in Boxmeer. Dan is de opdracht van Boxmeer ook volbracht.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Paasvuur Westerbeek gaat ondanks droogte door

    Paasvuur Westerbeek gaat ondanks droogte door

    WESTERBEEK - Worden her en der in het land paasvuren afgelast vanwege de droogte, in Westerbeek gaat het paasvuur dat gepland staat voor eerste paasdag gewoon door. ,,We hebben overleg gehad met de brandweer. De wind staat zondag uit het oosten en dat is voor ons gunstig. Daarom hebben we besloten het door te laten gaan", zegt Peter Jonkers van de dorpscoöperatie Westerbeek. ,,We wilden natuurlijk wel zeker weten dat het verantwoord was. Vandaar dat we er met de brandweer over hebben gesproken.”

Maasland