Volledig scherm
PREMIUM
Bas en Ton van Creij gaan de boerderij aan de 2e Stichting in Landhorst overnemen. Op de achtergrond wethouder Wouter Bollen, vader Harrie van Creij, Anton Nabuurs, Truus van Creij, Helma Nabuurs en bedrijvenmakelaar Eric Verbruggen. © Ed van Alem

Bas (23) en Ton (31) nemen compleet melkveebedrijf Landhorst over

LANDHORST /SINT ANTHONIS - Ze zijn opgegroeid op de melkveehouderij van hun ouders Truus (58) en Harrie van Creij (63) in Landhorst. Liefde voor het boeren, de koe en de natuur kregen de broers Ton (31) en Bas (23) van huis uit mee. Inmiddels zijn de jonge mannen zelf volleerd en getalenteerd koeienboer. Ze draaien samen met hun ouders hun bedrijf in een maatschap. En dat blijft ook nog even zo.

Maar voor de toekomst van hun bedrijf zetten de broers Ton en Bas deze week een cruciale handtekening. Zij zijn de toekomstige eigenaren van boerderij De Peelhorst in Landhorst.

Via een slimme driehoeksconstructie nemen zij het florerende bedrijf van Anton (49) en Helma (47) Nabuurs over. Zo ontstaat een gecombineerd melkvee- en akkerbouwbedrijf van in totaal 140 hectare. 

Het echtpaar Nabuurs stopt met agrarisch ondernemen en is blij dat hun bedrijf wordt overgenomen door jonge, betrokken boeren. Zij verhuizen zelf naar Oploo en maken de bedrijfswoning aan de Tweede Stichting in Landhorst vrij voor de nieuwe eigenaren. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland