Een verlaten stal in Landhorst.
Volledig scherm
PREMIUM
Een verlaten stal in Landhorst. © Ed van Alem

Boeren en slopers vrezen problemen bij sanering varkenshouderij: ‘Dit wordt wel een dingetje, hoor’

SINT ANTHONIS - De sloop van oude varkensstallen zorgt voor een overschot aan puin: sloopbedrijven kunnen het allemaal niet kwijt. Ondertussen hebben varkensboeren geen tijd te verliezen bij het afbreken van hun verlaten bedrijven: als ze hun deadline niet halen, krijgen ze geen geld. Boeren die zelf gaan slopen? ,,Dat is natuurlijk het laatste wat we willen.”

13 reacties

 • T1plotseling

  3 maanden geleden
  Wel de horeca dicht, maar de aanstichters van zoönosen? Natuurlijk niet; dat is immers een beschermde soort. nietwaar: "Den Haag"?
 • T1plotseling

  4 maanden geleden
  Verklaart u nader!
 • T1plotseling

  4 maanden geleden
  Ikke: Hallo! Dit is niet het enige onderzoek! Alle grote universiteiten bevestigen dit!  Lees de kaarten van de satellieten! Maar over RIVM heb ik ook twijfels, want het is een overheidsinstantie, dus onbetrouwbaar!
 • ikke

  4 maanden geleden
  Haha, het lijken wel auto's, als ze die allemaal onderzoeken wat er gezegd is en wat de werkelijkheid is, dan klopt er nog minder van...!
 • ikke

  4 maanden geleden
  Haha, wie heeft die onderzoeker betaald?? Net zoiets als het RIVM dat door de politiek andere uitstoot regels van het verkeer vaststelt om een politieke oplossing te waarborgen...! Het 3e onderzoek naar gezondheidsgevolgen in de buurt van varkenshouderijen is niet meer in de krant en op het nieuws gebracht omdat er voor de 3e keer duidelijk geen gezondheidsrisico's zijn aangetoond, zo is hetzelfde voor het klimaat. Ik krijg berichten van ex-vega's die nu volop vlees eten en geen gezondheidsproblemen meer hebben..! De verenigde naties hebben een andere agenda en betalen voor een rapport....!!
 1. Kuipers over avondklokuitspraak Gommers: 'Welke set aan maatregelen kies je?'
  Play

  Kuipers over avond­klokuit­spraak Gommers: 'Welke set aan maatrege­len kies je?'

 2. Grapperhaus: 'Avondklok is ingrijpende maatregel'
  Play

  Grapper­haus: 'Avond­klok is ingrijpen­de maatregel'

Maasland