Volledig scherm
PREMIUM
Aanleg van een drijvend zonnepark in Bemmel. © Erik van 't Hullenaar

Boeren zien zonneparken niet zitten: 'leg eerst de daken vol'

SINT ANTHONIS - Een plan voor de aanleg van zonneparken in weilanden in de gemeente Sint Anthonis kan niet op instemming rekenen van de Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie (ZLTO).

Volgens de boerenorganisatie profiteren alleen grote bedrijven van buiten de gemeente daarvan. De ZLTO stelt dat het beter is eerst de daken vol te leggen met zonnepanelen.

Sint Anthonis wil 300.000 vierkante meter (ongeveer zestig voetbalvelden) aan zonneparken aan laten leggen op de akkers in de gemeente. Een prima start van het energieneutraal maken van de gemeente, vinden coalitiepartijen Sint Anhonis Nu en VVD.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Stevensbeek wint, maar niet één miljoen euro in spelshow De Weg naar het Miljoen

    Stevens­beek wint, maar niet één miljoen euro in spelshow De Weg naar het Miljoen

    STEVENSBEEK - Veertig inwoners van Stevensbeek kwamen als besten uit de bus bij de nieuwe televisiespelshow Postcode Loterij De Weg naar het Miljoen. Iedere deelnemer sleepte zo 250 euro in de wacht. Een gedeelde bonusprijs van één miljoen euro was Stevensbeek helaas niet gegund. De beste speler van het dorp, Theo van Oorschot, kon het finalespel niet tot een goed einde brengen. Van Oorschot: ,,Als kind wilde ik al altijd winnen. Dat is dit keer helaas niet gebeurd.”

Maasland