Wild zwijn.
Volledig scherm
Wild zwijn. © Nationaal Park De Hoge Veluwe.

Brabant gaat aantal zwijnen inperken

DEN BOSCH - Om de overlast van wilde zwijnen in Noord-Brabant in de hand te houden, mag het aantal in de provincie niet verder toenemen. De provincie stelt een budget van 150.000 euro beschikbaar om de populatie wilde zwijnen binnen de perken te houden.

21 reacties

 • T1plotseling

  3 jaar geleden
  Ikke: je kunt beter een verbod op vee-industrie invoeren. De voorzitter q- vereniging vertelde dat er WEER 2 doden zijn bij gekomen door q-koorts. Het aantal mensen dat iedere dag doodziek is van q-koorts, is inmiddels opgelopen naar 1500. Een medicus zegt dat er door die 10.000en besmetten er nog veel zullen volgen. Deze dokter toonde bovendien een schokkend aantal lijders aan overige zoönosen. Overal waar massaal beesten op e e n hoop komen zitten, komen ziekten. (Overigens ook zo bij mensen, die op een hoop gedreven worden in barre omstandigheden.) 
 • T1plotseling

  3 jaar geleden
  Ik heb ook zo'n vermoeden: dat er CDA-ers in de politiek zitten!!!
 • T1plotseling

  3 jaar geleden
  Zwijntjes? Daar hebben we geen last van, maar wel van vee. Hoe moet het straks, wanneer ook de overige waterbronnen vergiftigd zijn door de drek der vee-industrie? Er was al een zeer boze Duitse bierbrouwer! Ikke! Ooit vernomen van ''Reinheitsgebot''? Straks is bier, onze 1ste levensbehoefte  een onbetaalbaar iets! 
 • T1plotseling

  3 jaar geleden
  Ikke. Citaat. Zojuist: door de slechte waterkwaliteit loopt ook de drinkwater-voorziening gevaar. In de afgelopen jaren zijn meer dan 20 waterputten in Oost- en Zuid-Nederland gesloten, wegens een te sterke vervuiling met meststoffen. In 89 water-winputten zijn tussen  2000 en 2015 hogere doses meststoffen gemeten, dan wettelijk toegestaan. Experts vrezen dat er nog meer putten moeten worden gesloten. De kosten voor de drinkwater-voorziening kunnen hierdoor gaan stijgen.Maar handhaven, ho maar! ja: vee-fabrikanten, hêh!> Nee, liever zeveren over een paar zwijntjes!
 • T1plotseling

  3 jaar geleden
  Beste ikke: u gebruikt de term correctie. En terecht! Ook ik vind, dat exoten, zoals wolf en bever niet thuis horen in dit overbevolkt land. Maar een das is een dier dat zelf corrigerend optreedt. Onlangs zag ik een boom, door dassen totaal vernield? Nee: die boom was aangevreten door wormen!... Maar waarom bent u dan wel voor overbeveeïng, waardoor de meeste doden te betreuren zijn na de watersnood?