Volledig scherm
Brandweer blust de bosbrand in Maarheeze. © Bert Jansen

Brandweer heeft handen vol aan zeer grote bosbrand op de Nederheide

updateMILHEEZE - In het bosgebied bij Milheeze woedt maandagavond een zeer grote bosbrand. De eerste brand werd aan het einde van de middag gemeld en was rond 18.40 uur onder controle. Maar rond 21.00 uur is een nieuwe brandhaard ontdekt, vlakbij het stuk bos dat eerder afbrandde. 

De brand werd maandagmiddag rond 16.30 uur gemeld. De brandweer rukte direct met meerdere blusvoertuigen uit naar de Nederheide. 

Iets na 17.00 uur werd opgeschaald naar grote brand. Rond 17.30 uur werd opnieuw opgeschaald.

De brand woedde in een gebied van circa twee hectare. Het vuur bevindt zich voornamelijk laag bij de grond, dus niet in de bomen. Een voorbijganger ontdekte de vlammen. Doordat het een risicovolle plek betreft en het gortdroog is, werd er flink opgeschaald. Het gebied is lastig bereikbaar om de brandhaarden te blussen.

Drone-team
Een helikopter verkende het gebied vanuit de lucht. Ook een drone-team bracht het gebied in kaart. De brandweer rukte uit met groot materieel en watertanks, er waren wagens uit Someren, Helmond, Beek en Donk, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende en Sint-Anthonis.

De brandweer heeft nog enige tijd nodig om het vuur na te blussen. Rond 20.30 uur is er weer meer rookontwikkeling door de aantrekkende wind.

Volledig scherm
Zeer grote bosbrand in Milheeze. © Lukas van der Storm
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Directeur voor een dag om jongere te verleiden in Sint Anthonis te blijven

    Directeur voor een dag om jongere te verleiden in Sint Anthonis te blijven

    SINT ANTHONIS - De ondernemersavond in het gemeentehuis van Sint Anthonis krijgt in 2019 een vervolg. Samen met de gemeente gaan ondernemers volgend jaar een diensten-beursvloer verzorgen. Bedrijven bieden aan klussen voor verenigingen uit te voeren. Daarnaast zouden jongeren de kans moeten krijgen om een dag op het hoogste niveau bij een bedrijf mee te draaien. Als directeur voor een dag kan een jongere ervaring opdoen.

Maasland