Volledig scherm
Marleen Sijbers. © Ed van Alem

Burgemeester Marleen Sijbers van Sint Anthonis stapt op

SINT ANTHONIS - Marleen Sijbers is opgestapt als burgemeester van Sint Anthonis. Dat heeft ze donderdagavond na afloop van de gemeenteraadsvergadering bekend gemaakt.

Sijbers vond dat ze binnen het gemeentebestuur te weinig ruimte kreeg om haar taak als burgemeester uit te voeren. Ze heeft haar besluit kenbaar gemaakt aan de kabinetchef van de commissaris van de koning.

Afgelopen weken speelde nadrukkelijk de vraag naar de integriteit van wethouder Wouter Bollen. Sijbers had op vijf punten een onderzoek laten uitvoeren. De uitkomst daarvan is tot nu toe angstvallig geheim gehouden.

Het heeft Sijbers kennelijk het inzicht gegeven dat ze haar werk niet langer kon doen. ,,Het kijken naar integriteit doe ik als burgemeester. Dat is mijn taak. Dat gebeurt niet in opdracht van de gemeenteraad. Dat is de bijzondere verantwoordelijkheid op basis van de grondwet”, zei Sijbers.

  1. Jubilerend Regio-orkest Oost-Brabant (ROB) viert feest in de regio
    PREMIUM

    Jubilerend Re­gio-or­kest Oost-Bra­bant (ROB) viert feest in de regio

    WANROIJ / MILL / GENNEP - Het Regio-orkest Oost-Brabant (ROB) viert zijn 12,5 jarig bestaan met drie concerten in de regio. Zaterdagavond is het project-harmonieorkest het feestvarken in ’t Wapen van Wanroij in Wanroij. Op 18 januari spant het ROB samen met muziekvereniging St. Jan in Myllesweerd in Mill en een dag later is er een samenwerkingsverband met harmonie Unitas et Fidelitas in Pica Mare in Gennep.

Maasland