Volledig scherm
PREMIUM
De volledig verbouwde supermarkt van Jan-Linders in Sint-Anthonis mocht niet open op 27 maart. © Theo Peeters

Burgemeester Sint Anthonis: ‘We konden niet anders dan streng zijn bij Jan Linders’

INTERVIEWSINT ANTHONIS - De Jan Linders in Sint Anthonis mag alsnog open. Maar wat ging er nou precies mis rondom de verbouwing? En was de gemeente niet veel te streng? Burgemeester Marleen Sijbers geeft tekst en uitleg.  ,,Wij waken over de veiligheid van onze inwoners.’’

Het dorp Sint Anthonis moest het twee weken zonder supermarkt doen. De vernieuwde Jan Linders mocht op last van de gemeente niet open omdat de vergunningen niet rond waren.

Met name de brandveiligheid zou in het geding zijn. Drie bewoners van de bovengelegen appartementen mochten hun huis niet in.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Geeft Sint Anthonis wel genoeg geld uit om voor 2022 beloofde 25 miljoen te hebben geïnvesteerd?
    PREMIUM

    Geeft Sint Anthonis wel genoeg geld uit om voor 2022 beloofde 25 miljoen te hebben geïnves­teerd?

    SINT ANTHONIS - Zorgen over geld gaan in gemeenten meestal over tekorten. Waar halen we het geld vandaan om onze wensen in vervulling te laten gaan, is vaak de vraag. Sint Anthonis heeft andere zorgen. De gemeente heeft bedongen dat zij tot de gemeentelijke herindeling 25 miljoen euro eigen geld mag investeren in de kernen. De vraag is of de tijd tot 2022 niet te krap is om dat voor elkaar te krijgen. Burgemeester en wethouders stellen dat er geen reden is tot zorg.

Maasland