Corona in Land van Cuijk en Gennep: vooral grote stijging in Sint Anthonis

SINT ANTHONIS - Het aantal patiënten bij wie het coronavirus is vastgesteld in het Land van Cuijk, is vooral sterk gestegen in de gemeente Sint Anthonis. In 24 uur tijd steeg daar het aantal geregistreerde coronagevallen naar 30. 

Daarmee is Sint Anthonis de gemeente met de meeste coronabesmettingen in de regio. Zaterdag waren er daar nog maar 23 vastgestelde besmettingen. 

In Grave drie nieuwe patiënten

Nergens anders in de regio was de stijging zo sterk. In sommige gemeenten in de regio kwam er zelfs geen enkele nieuwe besmetting bij. Zo bleef het aantal in Cuijk (10) en in Gennep (14) gelijk. In Grave kwamen drie nieuwe patiënten erbij: na Sint Anthonis zijn hier in de regio momenteel de meeste besmettingen. Het aantal ligt er nu op 22, zaterdag nog op 19. 

In Boxmeer werden twee nieuwe patiënten met corona vastgesteld. Daar ligt het aantal nu op 19. Ook in Mill en Sint Hubert zijn twee nieuwe coronagevallen ontdekt: daar zijn nu 11 besmettingen vastgesteld. 

In werkelijkheid zijn er veel meer coronapatiënten dan de cijfers van het RIVM die bekend zijn. Dat komt omdat veel mensen met verschijnselen van het virus, niet meer worden getest. 

Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Maasland