Restaurant Bij Ties in Wanroij ligt er verlaten bij.
Volledig scherm
Restaurant Bij Ties in Wanroij ligt er verlaten bij. © DG

Coronacrisis nekt restaurant Bij Ties in Wanroij

WANROIJ - De coronacrisis betekent de nekslag voor restaurant Bij Ties in Wanroij. De ondernemers Thijs en Willemien Robben hebben besloten per direct de deuren van hun restaurant aan het Kerkplein in het hart van het dorp ‘definitief’ te sluiten. Afhaalmenu's bestellen kan ook niet meer.

Het is voor zover bekend het eerste restaurant in het Land van Cuijk en de kop van Limburg dat het financieel niet langer meer kan bolwerken en moet sluiten als gevolg van de coronacrisis. Eerder ging wel al cultureel centrum De Weijer in Boxmeer failliet.

Pijn in het hart

De zaak moeten sluiten gebeurt, meldt het ondernemersechtpaar op Facebook, ‘met pijn in ons hart’. ‘Helaas zijn we de afgelopen maanden zo hard geraakt door de coronacrisis en de daaruit voortvloeiende financiële problemen dat wij de deuren van ons restaurant helaas definitief moeten sluiten. Het is voor ons onmogelijk geworden om ons bedrijf weer te openen voor gasten. Wij hoeven u dan ook niet te vertellen hoe wij ons daarbij voelen en wat dat met ons doet.’

Op Facebook stromen de steunbetuigingen van (vaste) gasten en andere bekenden binnen. De eigenaren en het team van Bij Ties wordt vooral veel sterkte gewenst. 

FantasTies

Met Bij Ties kreeg kok Thijs Robben in augustus 2012 in Wanroij zijn eigen restaurant. Hij had hiervoor al op verschillende locaties ervaring opgedaan in de horeca, zoals het Lagerhuis in Mill, het Veerhuis in Ravenstein, het Raadhuis in Uden en ’t Verlangen in Wijchen. 

Behalve à la carte eten, konden gasten in Wanroij onder de naam FantasTies voor een vast bedrag ook verschillende gerechten bestellen.

Positief

Thijs en Willemien Robben blijven, ondanks de huidige malaise, naar eigen zeggen positief gestemd. ‘Want ergens waar een deur sluit, gaat er elders weer een open. We hopen u onder betere omstandigheden in de toekomst weer tegen te komen’, schrijven ze aan hun gasten.

Maasland