Coureurs en artiesten rijden in 228 gepimpte barrels van Wanroij naar Balatonmeer

FotoserieWANROIJ - Een stoet van 228 opgepimpte barrels van auto’s is maandagochtend vroeg vertrokken vanaf camping De Bergen in Wanroij. Met als eindbestemming het Balatonmeer in Hongarije rijden de bestuurders en hun passagiers een toertocht door Europa. Zij nemen deel aan de eerste Megarun

Volledig scherm
Bij de start van de MegaRun vanaf vakantiepark De Bergen. © Ed van Alem

Behalve de autoliefhebbers die zich inschreven voor de ‘roadtrip’ van vijf dagen reizen verschillende Nederlands-talige artiesten mee in een eigen auto. Ook radiomakers van RadioNL en een team van RTL Z is van de partij.

Deelnemers rijden mee in een ‘barrel’ die minimaal 20 jaar oud moet zijn en die voor niet meer dan 750 euro is aangeschaft. Elke wagen moet bij voorkeur bijzonder zijn aangekleed of uitgedost. Zoals de wagen die als een Duitse politiewagen is bestickerd en plagerig ‘Polizwei’ heet. Of de personenbus die eruitziet alsof ie helemaal bekleed is met groene wol. Gevolgd door een bolide die pointillistisch is beschilderd in de stijl van de Franse Impressionisten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland