Team Ellen onze Topper beklimt de Oude Holleweg in Berg en Dal.
Volledig scherm
PREMIUM
Team Ellen onze Topper beklimt de Oude Holleweg in Berg en Dal. © Paul Rapp

De Oude Holleweg zes keer op en neer ter nagedachtenis aan Ellen uit Westerbeek

BERG EN DAL / WESTERBEEK - Het zou de dag van Alpe d'HuZes zijn. Maar vanwege het coronavirus ging dat evenement voor het KWF niet door. Arnold Richert uit Westerbeek zocht een alternatief en reed met Ellen onze Topper zes keer de Oude Holleweg in Berg en Dal op.

3 reacties

 • KNijmegenaar

  1 jaar geleden
  Leuk nieuws. Ben vroeger regelmatig wezen kijken naar de doorkomst van Veenendaal-Veenendaal, vaak ook vlak bij de Waalbrug waar ze dan 2x langskwamen. En waar wij als wielerfans hoopten op een uit elkaar geslagen peloton met een leuke kopgroep hoopten de politie en verkeersregelaars juist vooral op een compact peloton.
 • Biker

  1 jaar geleden
  Goed nieuws voor je er is vorig jaar namelijk reeds een terugkerend evenement in het leven geroepen: zeven voor leven. Het idee is dat je 7 rondes fiets met o.a. de holle weg, zevenheuvelenweg om geld in te zamelen tegen kanker. Het is idee is dat dit de Alpe du 6 van NL word. Dit is op zich geen wedstrijd maar er zijn wel profwielrenners en o.a. Sunweg bij betrokken. Verder is er reeds de "omloop der zevenheuvelen" die is voor wedstrijdrijders. Maar zoals je zelf al aangeeft is afsluiten van wegen en de beschikbaarheid van politie ook hier een issue.
 • KNijmegenaar

  1 jaar geleden
  Zeer sympathieke acties. En als ik dit dan weer lees besef ik meteen weer dat het de hoogste tijd is dat de Oude Holleweg ook weer jaarlijks door het mannen en vrouwen profpeloton bedongen zou  moeten worden zoals vroeger met Veenendaal-Veenendaal/Foodvalley Classic. En verkeersargumenten kunnen nu geen rol  meer spelen sinds we de Oversteek hebben. Tot slot uiteraard heel veel sterkte en succes voor alle betrokkenen bij deze acties. Misschien iets voor een blijvend evenement?

Maasland