Volledig scherm
Marijke Kemperman (links) en Riekie Coppelmans © Ed van Alem

De Parel in Sint Anthonis laat mantelzorgers op adem komen

SINT ANTHONIS - Mantelzorgers die even bij willen komen van de dagelijkse zorg voor een zieke, kunnen binnenkort terecht bij Stichting De Parel van Sint Anthonis. Op 6 november openen Marijke Kemperman en Riekie Coppelmans uit Ledeacker in Sint Anthonis een huis, waar de mensen die de zorg nodig hebben tijdelijk opgevangen kunnen worden.

"Dan kunnen de mantelzorgers even tot rust komen. In hun eigen omgeving." Marijke Kemperman benadrukt dat laatste. "Het komt voor dat de mantelzorgers wel eens een weekeinde weggaan, maar dan moeten ze vooraf zoveel regelen dat het bijna niets meer uithaalt. Nu kunnen ze gewoon in hun eigen gezin blijven. Even een boodschap doen of even op bezoek bij die vriendin waar ze geen anders geen tijd voor hebben."

Formule
Er wordt klein begonnen, met 2 bedden. Later hoopt het tweetal uit te breiden. De formule is eenvoudig. De mensen die zorg nodig hebben komen, maximaal 6 weken, naar het logeeradres. De mantelzorger kan dan thuis blijven. De thuiszorg die de zieken normaal krijgen, loopt gewoon door.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Stevensbeek wint, maar niet één miljoen euro in spelshow De Weg naar het Miljoen

    Stevens­beek wint, maar niet één miljoen euro in spelshow De Weg naar het Miljoen

    STEVENSBEEK - Veertig inwoners van Stevensbeek kwamen als besten uit de bus bij de nieuwe televisiespelshow Postcode Loterij De Weg naar het Miljoen. Iedere deelnemer sleepte zo 250 euro in de wacht. Een gedeelde bonusprijs van één miljoen euro was Stevensbeek helaas niet gegund. De beste speler van het dorp, Theo van Oorschot, kon het finalespel niet tot een goed einde brengen. Van Oorschot: ,,Als kind wilde ik al altijd winnen. Dat is dit keer helaas niet gebeurd.”

Maasland