Volledig scherm
Burgemeester Marleen Sijbers verrichtte in september 2018 de officiële opening van logeerhuis De Parel van Sint Anthonis in het klooster aan de Brink. © Karin van den Hoogen

De Parel van Sint Anthonis biedt in klooster logeerruimte voor ontvangers mantelzorg

SINT ANTHONIS - De Parel van Sint Anthonis, het logeerhuis voor mensen die afhankelijk zijn van mantelzorg, in het klooster aan de Brink is weer volop in bedrijf. Kort nadat De Parel vorig jaar september opende, gingen de deuren weer tijdelijk dicht. Inmiddels is het logeerhuis na enkele aanpassingen helemaal klaar en kunnen gasten terecht.

Dringend behoefte is er nu aan nieuwe vrijwilligers, laat De Parel weten. 

Om mantelzorgers de kans te geven even op adem te komen, kunnen zorgontvangers tijdelijk logeren bij De Parel van Sint Anthonis. Dat kan in het weekeinde maar ook door de week. Het logeerhuis draait op de inzet van vrijwilligers die de logeergasten de helpende hand bieden. Vrijwilligers kunnen laten weten op welke uren ze beschikbaar zijn in de week om zo in een rooster ingedeeld te worden.

Thuiszorg

Volledig scherm
Jan Suijkerbuijk, voorzitter Stichting De Parel van Sint Anthonis © eigen foto

Mensen die logeren bij De Parel kunnen in het klooster aan de Brink net als op hun eigen adres de thuiszorg ontvangen. Volgens voorzitter Jan Suijkerbuijk van De Parel van Sint Anthonis zijn er afspraken met Pantein gemaakt over die service. Ook wordt onderzocht of het logeerhuis eventueel patiënten van het Maasziekenhuis in Boxmeer kan opvangen na een poliklinische ingreep. Als deze patiënten nog niet meteen alleen naar huis kunnen, zouden ze in Sint Anthonis tijdelijk terecht kunnen. Thuiszorg en ambulante zorg van het ziekenhuis zou dan ook in De Parel gegeven kunnen worden.

Suijkerbuijk: ,,Er zijn ook gesprekken gaande met de WMO-afdelingen van Sint Anthonis en Boxmeer. De kosten voor de zorg zouden omlaag kunnen als mensen na een operatie bij De Parel voor 50 euro per dag kunnen logeren. En zo niet een duur ziekenhuisbed hoeven te bezetten.’’

Jaarlijkse bijdrage

De Parel van Sint Anthonis krijgt steun van de gemeente Sint Anthonis en ook andere gemeenten in het Land van Cuijk geven een jaarlijkse bijdrage voor het logeerhuis. Want gasten komen uit de wijde regio. 

Mantelzorgers krijgen door De Parel ruimte om even rust te nemen of zelfs op vakantie te gaan. Mensen die zorg nodig hebben kunnen namelijk tot drie weken in De Parel verblijven. 

Nieuwe vrijwilligers kunnen contact opnemen via 06 25 53 14 15,  mail of via de website.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland