Varkens. Minder boeren gaan ze houden, in ieder geval in Sint Anthonis.
Volledig scherm
PREMIUM
Varkens. Minder boeren gaan ze houden, in ieder geval in Sint Anthonis. © Ed van Alem

Dertig boeren in anderhalf jaar tijd zijn er mee gestopt in Sint Anthonis, ‘kunnen er inmiddels alweer meer zijn’

SINT ANTHONIS - Ruim dertig boeren in Sint Anthonis zijn de afgelopen anderhalf jaar gestopt. Dat is zo’n tien procent van het totale aantal veehouders in de gemeente. Die is daarmee hard op weg naar een grote verandering in het buitengebied.

34 reacties

 • T1plotseling

  3 maanden geleden
  En waren vielen de meeste doden aan Corona, hr. Zomers? Precies: in die vee-gebieden! NIET in het tamelijk vee-loze Groningen! 
 • T1plotseling

  3 maanden geleden
  Goed gesproken! Uw term "hoogwaardige landbouw" heeft mijn instemming. Helaas heeft de fossiele  "overheid", enkel oog voor de primitieve verspillende vee-industrie, welke inmiddels een wereldwijde ramp veroorzaakt, zowel in gezondheid als in economie. WEG er mee! Laat Nederland een koploper worden in de landbouw. Andere landen met progressief beleid zullen het anders weg kapen!
 • T1plotseling

  4 maanden geleden
  Hr. Zomers: zo juist gelezen! Dit jaar voor het eerst meer duurzame energie dan fossiel, in Europa!! Weg met de olie sjeiks!
 • T1plotseling

  4 maanden geleden
  Turbines en zonnecellen stinken niet en verspreiden geen zoönosen.! Als die er waren geweest, hadden we geen kapotte economie gehad, door dat rot vee!
 • T1plotseling

  4 maanden geleden
  Klopt het dat Baudet, nog steeds geen enkel wetsvoorstel heeft ingediend. Dat een lid van PVV, zolang deze in de Kamer zit, slechts 3 woorden heeft gezegd?
 1. Boekelse burgemeester vindt plan Peeldorpen ‘spannend en mooi’
  PREMIUM

  Boekelse burgemees­ter vindt plan Peeldorpen ‘spannend en mooi’

  BOEKEL/ZEELAND - Hij noemt zich een ‘jongen uit de Peel’. Reden voor Pierre Bos, burgemeester van Boekel om het plan voor nieuwe Peeldorpen van Zeelander Jan Ottens te steunen. Bos, oud-wethouder van Sint Anthonis, is vol lof. ‘Spannend en mooi’ zegt hij. Het plan heeft veel losgemaakt, bij boeren, bij gemeentelijke en provinciale overheden. Pierre Bos is op 10 september gespreksleider bij de drie sessies over het plan in Milheeze.
 1. Dumoulin last een break in: 'werd langzaam ongelukkig'
  Play

  Dumoulin last een break in: 'werd langzaam ongelukkig'

 2. Twee geparkeerde auto's gaan in vlammen op in Tiel
  Play

  Twee geparkeer­de auto's gaan in vlammen op in Tiel

Maasland