Volledig scherm
PREMIUM
Melkveehouder Jos Verstraten, voorzitter van de ZLTO-afdeling Sint Anthonis, is blij dat zijn asbestdak niet met spoed verwijderd hoeft te worden. ,, Maar de sloop van asbestdaken moet nog steeds veel goedkoper worden.” © Ed van Alem

Druk is van ketel, maar asbestdak móet er eens af

NIJMEGEN - Teleurstelling bij de provincie Gelderland, opluchting in de agrarische sector dat de Eerste Kamer tegen het verbod op asbestdaken heeft gestemd. Ook de Nijmeegse hoogleraar Ira Helsloot is zeer tevreden met de uitkomst van het debat.

,,Ik ben blij dat de dwang vervalt dat asbestdaken voor een bepaalde datum verwijderd moeten zijn", reageert melkveehouder Jos Verstraten, voorzitter van de ZLTO-afdeling Sint Anthonis. ,,Maar die daken hebben niet het eeuwige leven; ze moeten een keer vervangen worden. Ik wacht daarom nog steeds op soepelere regelgeving zodat het verwijderen veel goedkoper wordt."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland