Volledig scherm
PREMIUM
Ernst de Groot, Jos Kruit & en Lambert Verheijen van waterschap Aa en Maas bij een van de stuwen in het Peelkanaal bij Landhorst. © Ed van Alem

En het blijft maar droog in Brabant

LANDHORST - Het blijft maar droog. Normaal gesproken valt er in de herfst gemiddeld 205 mm neerslag. Nu is dat van september tot heden minder dan de helft. In Sint Anthonis is in de afgelopen maand pas 99 mm regenwater gevallen, in Boxmeer is dat zelfs maar 97,9 mm. 

Het neerslagtekort is gelijk aan het recordjaar 1976. En de weersverwachtingen voor de komende tien dagen zijn niet best. Er is geen spatje regen voorspeld.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Bermen langs 1e en 2e Stichting mogelijk beter met betonsloof

    Bermen langs 1e en 2e Stichting mogelijk beter met betonsloof

    OPLOO - De kans bestaat dat langs de Eerste en de Tweede Stichting in het buitengebied van Oploo de berm wordt versterkt met een betonsloof. Dat is een parallelle rand langs de rijbaan van gewapend beton. De gemeente Sint Anthonis overweegt deze oplossing te kiezen voor de bermversteviging als goedkopere variant. In heel de gemeente worden gevaarlijke bermen met gasbetonstenen verbeterd. Daarvoor is één miljoen euro gereserveerd. Inmiddels is van dat bedrag 665.000 euro verspijkerd.

Maasland