Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Huub Bellemakers van Sint Anthonis (vierde van links) informeert de politiek over de belemmeringen voor zonneparken. © DG

Enexis trekt stekker uit zonneparken in Sint Anthonis: netwerk kan het niet aan

SINT ANTHONIS - Slecht nieuws voor Sint Anthonis van elektriciteits-netwerkbeheerder Enexis: de capaciteit van het elektriciteitsnet is te klein voor nieuwe, grootschalige stroomprojecten. Dat betekent dat drie zonneparken die Sint Anthonis een kans wilde geven, per direct niet door kunnen gaan. 

Die boodschap had wethouder Huub Bellemakers van Sint Anthonis maandagavond. Bellemakers: ,,We dachten tot midden vorige week nog dat alles voorspoedig verliep. Maar bij het beantwoorden van vragen die door het CDA waren gesteld over de capaciteit van het netwerk veranderde dat beeld ingrijpend. Donderdagmiddag kregen we de conclusie van Enexis te horen: er is weinig tot geen ruimte op het stroomnetwerk voor nieuwe ontwikkelingen. Enexis kan de elektriciteit niet kwijt aan Tennet (transmissienetbeheerder, HV). 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland