Volledig scherm
Een vrachtwagen rijdt bij Wanroij op de N602, terwijl die daar vanwege het inrijverbod helemaal niet mag rijden. Om dit tegen te gaan gaat de politie extra controleren. © Ed van Alem

Extra controle op inrijverbod N602 in Wanroij

WANROIJ - De politie gaat de komende tijd extra controles uitvoeren bij de wegwerkzaamheden aan de N602 in Wanroij. Het daar geldende inrijverbod wordt, zoals De Gelderlander eerder deze week meldde, massaal genegeerd. 

'Automobilisten die de borden negeren of zelfs verplaatsen brengen de veiligheid van anderen en henzelf in gevaar', laat de gemeente Sint Anthonis, waar Wanroij onder valt, vrijdagmiddag weten.

Het is nodig om regelmatig te controleren of de borden die het inrijverbod aangeven nog wel op hun plaats staan. Die controles zijn nodig omdat automobilisten de borden met grote regelmaat aan de kant zetten om zo toch door te kunnen rijden. 'Alle extra werkzaamheden die ontstaan belemmeren het spoedige verloop van de werkzaamheden. De conclusie is daarom eenvoudig en belangrijk: als iedereen zich aan de afspraken houdt, zijn de werkzaamheden het snelst voltooid.'

,,Ook de automobilisten die maar even ergens moeten zijn en die de weg uit ervaring goed kennen zijn, veroorzaken gevaarlijke situaties. Het hoort en mag gewoon niet. We houden ons aan de afspraken en maken geen uitzonderingen”, zegt burgemeester Sijbers. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland