Volledig scherm
© Tom Valstar

Extrema Outdoor wordt in Wanroij driedaags festival (video)

WANROIJ/ BEST - Het festival Extrema Outdoor komt in juli 2017 naar De Bergen in Wanroij. Eén van de eerste dancefestivals van Nederland stond 21 jaar lang als ééndags-muziekevenement op Aquabest in Best. Volgens de organisatie is het tijd voor iets nieuws.

Extrema Outdoor is vanaf volgend jaar een meerdaags festival waarbij de gasten ook op een camping kunnen overnachten. Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 juli slaat Extrema zijn tenten en podia op langs de boorden van het water van De Bergen in Wanroij. Volgens de organisatoren van Extrema biedt de locatie in Wanroij meer mogelijkheden dan de oude stek op Aquabest.

Vakantiepark
De nieuwe festivalplek hoort bij vakantiepark De Bergen. Daar vond vorig jaar voor het eerst het meerdaagse Mandalafestival plaats. Dat evenement komt ook uit de kokeer van Marcel Mingers, de oprichter van Extrema. Mandala was en is gebaseerd op een idee van een van de kinderen van Mingers. Dat evenement vindt ook op De Bergen plaats, één maand voorafgaand aan Extrema.

65.000 bezoekers
Extrema trok in de hoogtijdagen in Best, zoals in 2010, ruim 65.000 bezoekers. Afgelopen jaar bereikte het dancefestijn met nèt 20.000 bezoekers een dieptepunt. Tal van wereldberoemde dj's traden op Extrema op: Swedish House Mafia, David Guetta, Carl Cox, Axwell en Steve Angelo waren enkelen van hen.

Extrema maakte afgelopen zomer een duidelijke keuze voor techno- en electrohousemuziek. Door die richting te kiezen leek het festival op kleinere schaal toch een toekomst te hebben.

'Bij uitstek geschikt'
Het festival had ook op Aquabest een vergunning kunnen krijgen voor een meerdaags festival. Toch verkiest Mingers De Bergen om de uitbreiding naar drie dagen mogelijk te maken. De Bergen is volgens de Extrema-organisatie bij uitstek geschikt voor een meerdaags evenement.

Bekijk een compilatie van de afgelopen editie van het festival Extrema Outdoor.

Extrema Outdoor (XO Festival) 2016 // Ants stage compilation

Maasland