Volledig scherm
PREMIUM
Financiënwethouder Hans Driessen, wethouder Wouter Bollen en wethouder Huub Bellemakers (vanaf links). © Ed van Alem

Geeft Sint Anthonis wel genoeg geld uit om voor 2022 beloofde 25 miljoen te hebben geïnvesteerd?

SINT ANTHONIS - Zorgen over geld gaan in gemeenten meestal over tekorten. Waar halen we het geld vandaan om onze wensen in vervulling te laten gaan, is vaak de vraag. Sint Anthonis heeft andere zorgen. De gemeente heeft bedongen dat zij tot de gemeentelijke herindeling 25 miljoen euro eigen geld mag investeren in de kernen. De vraag is of de tijd tot 2022 niet te krap is om dat voor elkaar te krijgen. Burgemeester en wethouders stellen dat er geen reden is tot zorg.

Een ambitieus uitvoeringsprogramma zou de investering van het afgesproken bedrag mogelijk moeten maken. Maar lukt het wel om zo veel geld uit te geven, wilde raadslid Teun Wientjes (CDA) weten. Er is tot nu toe nog veel te weinig geld gespendeerd, hield hij het college van burgemeesters en wethouders voor in een serie vragen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland