Volledig scherm
De flyer. © Vereniging Peelbelang

Geen kermisattracties meer: dorp Landhorst zorgt zelf voor kermis

LANDHORST - Het doek is gevallen voor de traditionele, jaarlijkse kermis met attracties in het dorp Landhorst. Zelfs met bijbetaling door het dorp is een kermis volgens de exploitanten niet meer rendabel te maken. 

Het dorp zorgt zelf op zondag 7 oktober voor een alternatieve kermis. Nadat de kermisexploitant vorig jaar kenbaar had gemaakt, dat Landhorst het volgend jaar zonder moest stellen, ging de Landhorster Dorpsvereniging Peelbelang op zoek naar een alternatief. 

Dat is nu gevonden. In de tent die van oudsher met de kermis in het dorp staat bij café-zaal Buitenlust, kunnen kinderen met hun ouders, opa's en oma's, ooms en tantes en vrienden terecht. Voor 5 euro kunnen  de kinderen zich  kermiszondag van 13.30 tot 19.00 uur vermaken. Enkele activiteiten zijn buiten de tent opgesteld. Maar de meeste zijn binnen. 

Geen exploitant

Schaap Events uit Gassel verzorgt diverse alternatieve attracties. Zoals de slotracebaan, de bungee-trampoline, rocket adventure, schietkasten, reuzenlego, stokvangen en springkussen. Vereniging Peelbelang, Café Partycentrum Buitenlust en het Wanroijs Actie Comité werken samen om de kermis te laten slagen. 23 vrijwilligers zorgen ervoor dat er voldoende begeleiding is voor de kinderen. 

Landhorst is niet het eerste dorp in het Land van Cuijk dat de kermis zelf verzorgt. In Groeningen staan de inwoners al jaren garant voor de kermis zonder tussenkomst van een kermisexploitant. 

Volwassenen

In de verwarmde feesttent van café-zaal Buitenlust begint het kermisprogramma voor volwassenen op vrijdagavond 5 oktober met een feestavond van Q-Music. Zaterdagavond treedt New Leaf, zondag feestband De Arie's en maandag rock'n'rollband Ritn Ditn op.

Volledig scherm
De vijftigste kermis in Landhorst in 2014. © Ed van Alem
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland