Mensen die nabij een varkenshouderij wonen, kunnen last hebben van de ammoniakgeur die een dergelijk bedrijf produceert. In Sint Anthonis meet de gemeente in samenwerking met burgerwetenschappers de hoeveelheid ammoniak en fijnstof in de lucht.
Volledig scherm
Mensen die nabij een varkenshouderij wonen, kunnen last hebben van de ammoniakgeur die een dergelijk bedrijf produceert. In Sint Anthonis meet de gemeente in samenwerking met burgerwetenschappers de hoeveelheid ammoniak en fijnstof in de lucht. © Hollandse Hoogte / Dolph Cantrijn

Het is ‘redelijk gesteld’ met de luchtkwaliteit van Sint Anthonis

SINT ANTHONIS - De resultaten van een eerste meting van de luchtkwaliteit in het gebied Noordkant/Zandkant in de gemeente Sint Anthonis zijn bekend. Conclusie: Het is ‘redelijk gesteld met de lucht’.

 1. Provincies betalen niet mee aan tekort Maaslijn, Rijk moet extra 79 miljoen betalen
  PREMIUM
  2

  Provincies betalen niet mee aan tekort Maaslijn, Rijk moet extra 79 miljoen betalen

  BOXMEER - De provincies Limburg, Brabant en Gelderland zijn niet van plan mee te betalen aan het miljoenentekort dat is ontstaan op plannen voor de elektrificatie en verdubbeling van de Maaslijn. De drie provincies hebben een brief gestuurd aan staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat. Daarin houden ze vast aan het standpunt dat het Rijk voor het ontstane tekort moet opdraaien.
 1. Schotten blokkeren immigratiedienst: 'Laat onze buren vrij!'
  Play

  Schotten blokkeren immigratie­dienst: 'Laat onze buren vrij!'

 2. Ontknoping moordzaak: Doodde verdachte zijn buurvrouw?
  Play

  Ontknoping moordzaak: Doodde verdachte zijn buurvrouw?

Maasland