Volledig scherm
PREMIUM
Het ‘illegale’ bermgronddepot in Wanroij. © Ed van Alem

Hoe het afliep met de gemeente die zichzelf wilde bekeuren vanwege deze berg ‘giftige grond’

SINT ANTHONIS / WANROIJ - Het verhaal van een ogenschijnlijk eenvoudige berg zand in Wanroij dreigde absurd te worden. De gemeente Sint Anthonis had de grond jarenlang illegaal gestort. En stond op het punt een dwangsom op te leggen. Aan de gemeente Sint Anthonis.

Alsof er niets aan de hand was stortten medewerkers van de gemeente Sint Anthonis jaar na jaar oude bermgrond in Wanroij. Tot er, na twintig jaar, alles bij elkaar een berg van zo’n 8500 kubieke meter lag. Gewoon, op een braakliggend veldje door bomen omringd aan de Noordstraat ongenummerd. Vlakbij de oude vuilstort in Wanroij. Er was alleen één klein probleem.

Dat mocht niet.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Jubilerend Regio-orkest Oost-Brabant (ROB) viert feest in de regio
    PREMIUM

    Jubilerend Re­gio-or­kest Oost-Bra­bant (ROB) viert feest in de regio

    WANROIJ / MILL / GENNEP - Het Regio-orkest Oost-Brabant (ROB) viert zijn 12,5 jarig bestaan met drie concerten in de regio. Zaterdagavond is het project-harmonieorkest het feestvarken in ’t Wapen van Wanroij in Wanroij. Op 18 januari spant het ROB samen met muziekvereniging St. Jan in Myllesweerd in Mill en een dag later is er een samenwerkingsverband met harmonie Unitas et Fidelitas in Pica Mare in Gennep.

Maasland