Hoe Sint Anthonis opgaat in Nederlands nieuwe varkenshoofdstad

SINT ANTHONIS - Lang gold Sint Anthonis als de varkenshoofdstad van Nederland. Maar nu de gemeente opgaat in een groter geheel, verdwijnt ook een icoon uit de statistieken. Ondertussen verandert ook het werkelijke leven van varkenshouders de komende jaren ingrijpend. Requiem aan de vooravond van de naamdag van Antonius Abt, de heilige met het varken.

5 reacties

 • Willie Kelder

  1 maand geleden
  @Ook...ga lekker in de Hoofdstad wonen van je vriend vollenbroek.....
 • Gradje 67

  1 maand geleden
  @ook Volgens mij heb jij dit verhaal niet goed gelezen of je begrijpt het niet! Dit staat letterlijk in het verhaal: Het bedrijf van Jansen is een bescheiden familiebedrijf. Veel heeft een mens toch niet nodig, zegt hij, onbewust analoog aan Antonius. Eten, drinken. ,,En een bakske koffie.’’ En deze opmerking van jou @OOK : "van die acties van die agrarische knokploeg" slaat ook al helemaal nergens op!
 • Bert Gransen

  1 maand geleden
  Nederland heeft de boeren nodig. Azijnpissers en geitenwollen sokken die kunnen we missen.
 • Uut Boxminder

  1 maand geleden
  @Ook, graag zie ik een representatief onderzoek (lees: significant) van je waaruit blijkt dat de 'meerderheid' van de Nederlanders genoeg heeft van boeren. Iets lukraak roepen, zoals jij doet, kan iedereen natuurlijk. Graag gefundeerd, en niet op basis van emotie.
 • Ook

  1 maand geleden
  Als JANSEN niet kan of wil begrijpen dat een meerderheid van de Nederlanders genoeg heeft van die steeds maar op grotere schaal werkende "boeren" (Knorhof), of van die acties van die agrarische knokploeg, zal hij ook niet kunnen begrijpen waarom Nederland steeds minder sympathie heeft voor zijn branche.
 1. Actie sportscholen: stilzitten is geen optie, wij moeten open
  Play

  Actie sportscho­len: stilzitten is geen optie, wij moeten open

 2. Vrouw zwaargewond bij schietpartij in Didam
  Play

  Vrouw zwaarge­wond bij schietpar­tij in Didam

Maasland