Honderden veehouderijen in Brabant hebben buiten hun schuld geen natuurvergunning. Het lukt minister Carola Schouten echter al meer dan een jaar niet om die situatie op te lossen.
Volledig scherm
PREMIUM
Honderden veehouderijen in Brabant hebben buiten hun schuld geen natuurvergunning. Het lukt minister Carola Schouten echter al meer dan een jaar niet om die situatie op te lossen. © Fotopersburo Bert Jansen

Honderden boeren in Brabant zijn al 1,5 jaar buiten hun schuld illegaal aan het werk

Zonder dat ze er zelf iets aan kunnen doen, zijn honderden Brabantse veeboeren al anderhalf jaar zonder vereiste vergunning aan het werk. De stikstofcrisis is de boosdoener. Zicht op legalisatie is er nog steeds niet.

  1. Milieuvereniging: ‘Verdubbeling veebedrijf bij natuur onbegrijpelijk’
    PREMIUM
    2

    Milieuvere­ni­ging: ‘Verdubbe­ling veebedrijf bij natuur onbegrijpe­lijk’

    SINT ANTHONIS - Vaker kiezen voor natuur en milieu is in Sint Anthonis even niet aan de orde. Want ondanks alle uitdagingen op het gebied van stikstof en klimaat, krijgt veehouder Martien Rongen toestemming om zijn bedrijf aan de Vlagberg 35a te verdubbelen. Een paar honderd meter van natuurgebied de Staatsbossen. Onbegrijpelijk, vindt Milieuvereniging Land van Cuijk. Rongen denkt het juist goed te doen.

Maasland