Martien van den Hoven en Mechie Beurskens, samen aan de keukentafel van Martien.
Volledig scherm
PREMIUM
Martien van den Hoven en Mechie Beurskens, samen aan de keukentafel van Martien. © Ed van Alem

In deze tijden staan boeren onder druk. Martien en Mechie voerden honderden gesprekken aan de keukentafel

SINT ANTHONIS - Hoe moet het verder met je leven? Boeren worden gedwongen zichzelf zulke vragen te stellen. Door veranderend consumentengedrag en nieuwe wetten staan ze voor grote keuzes. Stoppen ze? Gaan ze door? En hoe dan: produceren ze voor de wereldmarkt of gaan ze biologisch? Sint Anthonis wil alle boeren spreken. Dat gebeurt gewoon aan de keukentafel.

12 reacties

 • T1plotseling

  2 jaar geleden
  Als die **** vee-industrie er niet was geweest, hadden al die regels nooit bestaan. Dan kon ieder in vrede leven zonder ruzie om de eeuwig durende stank. De vee-fabrikant is derhalve ook schuldig aan sociale ontwrichting, die volgens een kennis, elders in Brabant, hele dorpen gespleten heeft. Ook hier over schijnt een nieuw rapport te zijn, nadat eerder de commissie Biesheuvel attendeerde..
 • T1plotseling

  2 jaar geleden
  Sinds de komst van de vee-fabrieken, is hier geen enkele weidevogel meer, klaagde een buurman. Helaas, ook andere vogels worden met de dag zeldzamer.. Dat zullen  de schadelijke insecten fijn vinden. Denk maar aan de processierups..
 • T1plotseling

  2 jaar geleden
  Inmiddels zijn er aanwijzingen, dat een vogelgriep, ontstaan in een Chinese vee-fabriek, kan overslaan naar de mens; de gevolgen zullen Corona in de schaduw zetten!
 • T1plotseling

  2 jaar geleden
  Wat de door u geciteerde papieren tijger betreft, ben ik het geheel eens met u. En dat geldt b. v. ook voor de zorg. Ik ken "zustertjes", die er daarom mee stoppen. Overigens hebben we gezien wat die lucht"wasser" voor een papieren tijger is. Hier in de omgeving gaat het dan ook steeds meer stinken. Het was de zoveelste leugen van en voor en door de vee-industrie. Zo ook de "GEURnorm"! Waar is de eerdere "STANKcirkel"???
 • T1plotseling

  2 jaar geleden
  Boeren gaan kapot door die vreselijke vee-industrie. Ook de bodem wordt steeds slechter door zware voortuigen, waardoor deze steeds verder verdikt. Daar komt bij de toenemende vergiftiging door de uitstoot en afval van de vee-industrie...Regenwormen worden zeldzame dieren....