De aanstaande verkiezingen brengen niet echt reuring in het kleine Westerbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
De aanstaande verkiezingen brengen niet echt reuring in het kleine Westerbeek. © Ed van Alem

In het kleine Westerbeek is het wennen aan de grootste gemeente van Brabant: ‘Cuijk of Grave is vanuit hier heel ver weg’

land van cuijkMaar liefst 90.000 inwoners van het Land van Cuijk gaan op 1 januari zonder al te veel gemor op in een nieuwe megagemeente. Wordt het allemaal beter voor de inwoners of leidt de fusie tot verdere uitholling van de lokale democratie? 

13 reacties

 • J. Zomers

  23 uur geleden
  Charles, je hebt gelijk Boxmeer is 11 km. Maar Cuijk is de hoofdstad van Land van Cuijk en dat is 12 kilometer verder. Ben bang dat de mensen in Boxmeer nu boos worden?
 • Charles de Wit

  5 dagen geleden
  Zomers Boxmeer is 11 km. Bemoei je met dingen die je snapt, blijft het tenminste rustig hier.
 • J. Zomers

  5 dagen geleden
  Beste Charles, van Westerbeek naar Cuijk is 23 kilometer * dit kost je een hoop benzine. Naar Venraij is 13 kilometer... daar kun je leuk winkelen.
 • Charles de Wit

  5 dagen geleden
  Zomers Als je hier niet woont, moet je er niet mee bemoeien. Je buren willen je ook wel aan Noord Korea geven, maar dat recht hebben ze ook niet.
 • Willem Zuidersteen

  1 week geleden
  Marcel, typische FvD reactie. De dorpjes allemaal zelf het wiel uit laten vinden is geld over de balk smijten. Worden ze groter, dan kunnen ze wellicht wel op eigen benen staan. Politiek gaat niet over 1 jaar maar over de lange termijn. Maar dat blijken jullie moeilijk om te beseffen. Wat ik hier benoem is iets wat een groei pad van 10-15-20 jaar kan zijn.

Maasland