Volledig scherm
Werkzaamheden bij de kerk in Oploo. © Ed van Alem

In Oploo weten ze weer hoe laat het is

OPLOO - Oploo kan weer zien hoe laat het is. Op de kerktoren tenminste. Het was een paar maanden afzien. De torenuurwerken waren voor onderhoud naar beneden gehaald. Het laatste onderhoud dateerde immers alweer van een jaar of dertig geleden.

,,Maar pas toen de wijzerplaten weg waren, kwamen de inwoners van Oploo er achter hoe vaak op de toren werd gecheckt hoe laat het is", zegt Tonny Strijbosch, voorzitter van de deelparochieraad terwijl hij in de vroege ochtend naar het in de touwen hangende uurwerk staat te kijken. 

Renovatie

De vier uurwerken zijn de afgelopen drie maanden volledig gerenoveerd door Toine Daelmans. De grote platen zijn gezandstraald en opnieuw zwart gemaakt en wijzers en cijfers zijn opnieuw geschilderd en voorzien van bladgoud. Ook de techniek is vernieuwd. De verlichting gebeurt met led-lampjes die zijn bevestigd op nieuwe, roodkoperen verlichtingsringen.

Volledig scherm
De klok in Oploo krijgt nieuwe wijzerplaten en wijzers. © Ed van Alem

,,En omdat er toch een hoogwerker was besteld, werden gisteren ook maar gelijk de luiken van een nieuw laagje verf voorzien,  waar nodig kapotte leistenen in het dak vervangen en de bliksemafleiders gecontroleerd", legt Strijbosch uit.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland