Volledig scherm
PREMIUM
De Brink in Sint Anthonis. © Ed van Alem

In Sint Anthonis klotst het geld tegen de plinten, toch moet er nu bezuinigd worden

SINT ANTHONIS - De gemeente Sint Anthonis moet komend jaar drie ton bezuinigen op het huishoudboekje. En dat terwijl er wel een goedgevulde spaarpot is en er 25 miljoen euro geïnvesteerd mag worden.

Quote

Twee in plaats van drie scheelt een slok op een borrel op de begroting

Arno Rombouts van oppositiepartij CDA, Over het idee om een wethouder in te leveren

Dat komt omdat er een verschil is tussen de structurele uitgaven, het geld dat je ieder jaar opnieuw moet uitgeven, en de kosten die je hebt voor eenmalige projecten, de structurele uitgaven, legt een woordvoerder uit. ,,Je mag, om je begroting dekkend te krijgen, niet zomaar een greep in je spaarpot doen.”

Er wordt in Sint Anthonis wel eens gezegd dat het geld er tegen de plinten aan klotst. ,,De gemeente heeft dat gespaard door de afgelopen jaren zuinig aan te doen”, is de uitleg. Vandaar ook dat de gemeenteraad heeft bedongen dat in de aanloop naar de gemeentelijke fusie met Boxmeer en Cuijk een deel van dat spaargeld gebruikt mag worden voor wat wordt genoemd ‘Sint Anthonis: prettig leven, nu en in de toekomst.’

Daarmee voorkomt de gemeente dat de verdiende spaarcentjes na een fusie in de grote pot verdwijnen en ten gunste komen van dorpen die nu onder Cuijk en Boxmeer vallen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland