Volledig scherm
Supermarkt Jan Linders gaat de voormalige Edah aan de Breestraat in Sint Anthonis slopen en er een nieuwe winkel neerzetten. © Ed van Alem

Jan Linders sloopt oude Edah en bouwt nieuwe winkel op die plek in Sint Anthonis

SINT ANTHONIS - Jan Linders gaat een grote, nieuwe supermarkt bouwen in Sint Anthonis. Die winkel komt te staan aan de Breestraat op de plek waar jaren geleden de Edah was. De supermarktketen heeft kort geleden toestemming gekregen van de gemeente Sint Anthonis om de oude Edah te slopen en nieuwbouw op die locatie te realiseren. De huidige winkel aan de Merret komt dan vrij.  

Bij moederbedrijf Jan Linders in Nieuw-Bergen is verheugd gereageerd op het recente besluit van het college van burgemeester en wethouders van Sint Anthonis. De nieuwe winkel moet veel groter worden dan de bestaande zaak aan de Merret in het centrum van het dorp. Het zou gaan om een 'toekomstbestendige’winkel. 

Jan Linders heeft in het zuidoosten van Nederland 60 supermarkten die in 2018 een omzet behaalden van 431 miljoen euro. 

Volledig scherm
Bedrijfsleider Thijs van den Broek overhandigt vlaaien aan de klanten bij de heropening van zijn Jan Linders aan de Merret in Sint Anthonis. © DG

Supermarkt Jan Linders in Sint Anthonis was enkele maanden geleden dagelijks in het nieuws door problemen met de gemeente bij de verbouwing van de  bestaande winkel. Doordat verschillende zaken (op papier) niet goed geregeld waren, moest Jan Linders de heropening van de winkel weken lang uitstellen. 

Juiste locatie voor nieuwe winkel

Jan Linders is al maandenlang met de gemeente in gesprek over de nieuwbouw aan de Breestraat. Sint Anthonis twijfelde of de Breestraat wel de juiste locatie  was voor de nieuwbouw. Het vertrek van de supermarkt uit het centrum van Sint Anthonis zou mogelijk slecht uitpakken voor het winkelbestand. Diverse winkeliers zijn al gestopt en het gemeentehuis van Sint Anthonis krijgt na de fusie waarschijnlijk een andere bestemming. 

Nu is Sint Anthonis toch tot de overtuiging gekomen dat de Breestraat de juiste plek is voor Jan Linders. 

Centrumplan nog dit jaar klaar

Nog in 2019 wil de gemeente een nieuw centrumplan Sint Anthonis 2019 voltooien waarin aandacht is voor woningbouw, dreigende leegstand van vastgoed, gebruik van De Brink en parkeergelegenheid. Dat plan wordt dit najaar aan de gemeenteraad gepresenteerd. Wanneer de nieuwe Jan Linders klaar zal zijn is nog niet gezegd. Wat met de huidige ruimte van de supermarkt gebeurt evenmin. 

Volledig scherm
Jan Linders aan de Merret in Sint Anthonis. © Ed van Alem
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland